فریت بار چیست؟

حمل بار اضافی مسافران در هنگام مهاجرت یا حمل کالاهای بزرگ تجاری، همواره یک چالش بزرگ بوده است. فریت بار، یک راهکار مقرون‌به‌صرفه برای حمل‌ونقل اقلام بزرگ مسافری و تجاری به صورت زمینی، ریلی، هوایی و دریایی است.

این روش حمل‌ونقل به دلیل تسریع فرآیند ارسال بار، امنیت بالا و هزینه مناسب در صنعت تجارت و همچنین صادرات و واردات کالا بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

اگر تمایل دارید بدانید فریت بار چیست، چه کاربردی دارد و انواع آن کدام است؛ ما در این مقاله، اطلاعات مفیدی را در این مورد و در زمینه بارهای ممنوعه در فریت، امنیت و شرایط ترخیص فریت به شما ارائه می‌کنیم.

فریت بار چیست؟

فریت بار که به فرآیند حمل کالاهای عمده و محموله‌های عظیم با هواپیما، قطار، کامیون یا کشتی گفته می‌شود؛ یکی از مهم‌ترین بخش‌های شبکه لجستیک جهانی است. این فرآیند حمل‌ونقل با استفاده از کامیون‌ها، کانتینرهای بزرگ و واگن‌های قطار انجام می‌شود. تا کالاها از نقطه مبدا به طور ایمن و در صحت کامل به نقطه مقصد منتقل شوند.

کاربرد فریت بار

کاربرد فریت بار زمانی است که شما به عنوان یک فرد عادی، مسافر یا تاجر، قصد ارسال کالاهای شخصی یا تجاری خود را به یک کشور یا شهر دیگری دارید. این روش حمل‌ونقل به شما امکان می‌دهد تا کالاهای خود را به طرق مختلف با هواپیما، قطار، کشتی یا کامیون به مقصد ارسال کنید. از آنجایی که حمل‌ونقل محموله‌های بزرگ به صورت جداگانه، هزینه بالایی دارد؛ فریت بار با ارسال کالاهای عمده و گروهی از هزینه‌های بالای حمل بار جلوگیری می‌کند.

مزیت حمل‌ و نقل فریت

حمل‌ونقل فریت مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • قابل اعتماد: فریت، محموله‌های شما را طبق برنامه و در شرایط خوب به مقصد ارسال می‌کند.
  • هزینه مناسب: فریت، یک روش مقرون‌به‌صرفه برای ارسال کالاهای عمده و زیاد است.
  • امنیت: محموله‌های حمل‌ونقل فریت در امنیت کامل بدون احتمال سرقت شدن یا آسیب دیدن به مقصد ارسال می‌شوند.

۱. فریت بار مسافری

این نوع از فریت برای حمل کالاهای شخصی و لوازم منزل مسافران یا دانشجویان مهاجر کاربرد دارد.

۲. فریت بار تجاری

فریت تجاری نیز برای حمل‌ونقل کالای تجاری و بازرگانی استفاده می‌شود.

در ادامه، مهم‌ترین انواع روش‌های حمل‌ونقل فریت را بررسی می‌کنیم:

۱. حمل و نقل هوایی

اگر نیاز به ارسال کالاهای حساس و ارزشمند دارید، حمل و نقل هوایی، بهترین و سریع‌ترین گزینه برای شما است. این روش حمل‌ونقل، اگرچه گران‌تر از سایر روش‌ها است؛ اما در بخش ارسال دارو و تجهیزات بهداشتی بسیار کاربرد دارد و خیال مشتری را از ارسال سریع و به موقع سفارش‌ها راحت می‌کند.

۲. حمل و نقل ریلی

اگر نیاز به ارسال اقلام بزرگ و عمده در سراسر کشور را دارید، از حمل و نقل ریلی استفاده کنید. این روش حمل‌ونقل بسیار مقرون‌به‌صرفه است و امنیت بالاتری نسبت به روش‌های حمل و نقل زمینی دارد.

۳. حمل و نقل دریایی

اگر زمان ارسال برای شما اهمیت ندارد؛ استفاده از روش حمل و نقل دریایی برای ارسال کالا به تمام نقاط جهان بهترین گزینه است. با حمل و نقل دریایی، اگرچه مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا بسته‌های شما به مقصد نهایی برسند؛ اما این روش حمل‌ونقل، یک راه مطمئن‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر از ارسال هوایی به حساب می‌آید.

۴. حمل و نقل زمینی با کامیون

اگر نیاز به ارسال کالاهای کوچک‌تر با حجم باری کمتر را دارید؛ حمل و نقل زمینی با کامیون انتخاب مناسبی برای شما است. با استفاده از این روش حمل‌ونقل، دیگر نیاز نیست هزینه قسمتی از فضای خالی کامیون یا کل کامیون را بپردازید.

مراحل فریت بار چیست

مراحل فریت بار در ایران

از آنجایی که حمل‌ونقل فریت در ایران اغلب به روش هوایی و با همکاری شرکت‌های حمل‌ونقل و ایرلاین‌ها صورت می‌گیرد؛ در ادامه، مراحلی را که باید برای فریت بار هوایی طی کنید، به شما ارائه می‌کنیم:

1. اخذ مجوز فریت

در ابتدا برای دریافت مجوز حمل بار باید به فرودگاه مبدا مراجعه کنید و از بخش فریت فرودگاه اقدام به ثبت درخواست این مجوز کنید. برای مسافرانی که قصد دارند با بار خود به مقصد بروند، همراه داشتن بلیط پرواز و پاسپورت الزامی است.

2. بسته‌بندی بار

در این مرحله بعد از دریافت مجوز، باید کالاهای خود را به شکل درست با استفاده از کارتن‌های چند لایه، نایلون حباب‌دار و ضربه‌گیرها بسته‌بندی کنید. تا از آسیب رسیدن به آن‌ها در هنگام بارگیری و ارسال جلوگیری شود.

3. حمل کالا تا گمرک فرودگاه

بعد از بسته‌بندی برای ارزیابی بارها باید آن‌ها را به گمرگ فرودگاه ببرید. تا نوع محموله از نظر مجاز بودن اقلام برای حمل‌ونقل بررسی شوند. همچنین در این مرحله، اقدامات اولیه برای ارسال بار انجام می‌شود.

4. صدور بارنامه

بعد از انجام اقدامات گمرکی و بررسی کامل محموله، یک پته سبز رنگ بر اساس ماهیت بار، وزن و تعداد آن دریافت می‌کنید. این پته را باید به شرکت‌های حمل‌ونقل مستقر در فرودگاه برای صدور بارنامه و تگ بار تحویل دهید.

5. نصب تگ بار

در مرحله آخر، بعد از دریافت بارنامه و تگ (برچسب) بار، باید مجدد به فریت فرودگاه مراجعه و نسبت به نصب تگ بر روی بارهای خود اقدام کنید. این تگ بار به عنوان شناسنامه بار است و نباید آن را گم کنید.

شما می‌توانید تمامی این مراحل از دریافت مجوز تا صدور بارنامه را بدون این که شخصا خودتان بار را فریت کنید و پیگیر کار باشید؛ به یک شرکت حمل‌ونقل واسطه واگذار کنید.

ترخیص فریت بار

بررسی بارهای مجاز و بارهای ممنوعه

قوانین فریت بار برای حمل کالا و بار در ایرلاین‌های مختلف متفاوت است. در فریت هوایی، کالاهای بسیار بزرگ یا سنگین بالای 1000 کیلوگرم اجازه ارسال ندارند. همچنین، اقلامی که ممکن است به بدنه هواپیما آسیب وارد کنند، یا کالاهای خطرناک و قابل اشتعال نیز اجازه ورود به کابین بار هواپیما را ندارند.

به طور کلی، بارهای ممنوعه در انواع روش‌های حمل‌ونقل فریت عبارتند از:

  • طلا، نقره و جواهرات بالای 150 گرم
  • اجناس عتیقه و قیمتی
  • سلاح گرم و مهمات بدون مجوز حمل
  • آثار هنری اصیل ایرانی
  • فرش و قالیچه دستباف بالای 12 متر
  • مواد مخدر و مشروبات الکلی
  • عطر و ادکلن

شرایط ترخیص فریت بار

در حمل‌ونقل فریت، زمانی که بار وارد مقصد می‌شود؛ باید ظرف مدت مشخصی از گمرک مقصد خارج شود. برای ترخیص فریت بار ابتدا لازم است با توجه به روش حمل‌ونقل انتخابی خود، مدارک لازم را جمع‌آوری کنید. سپس، مدارک را به گمرک مقصد برای بررسی اطلاعات گیرنده و مطابقت آن با بارنامه تحویل دهید.

در مرحله بعدی، سلامت بارها از نظر وجود آلودگی، میکروب یا حشرات بررسی می‌شوند. سپس توسط گمرک، XRAY و در صورت تایید ترخیص می‌شوند.

جمع‌بندی

حمل‌ونقل فریت نقش مهمی در رساندن اقلام بزرگ، سنگین و محموله‌های عظیم شما به مقصد دارد. این روش حمل‌ونقل صرف نظر از روشی که برای ارسال بار خود انتخاب می‌کنید، چه از طریق هوایی، دریایی یا زمینی؛ یک روش حمل‌ونقل مقرون‌به‌صرفه و ایمن است.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *